Publisert av i Om | 2 kommentarer

UTTRYKK og TEKNIKKER

Jeg har i de siste årene hatt foto som hoved uttrykksform. Fotobearbeiding i dagens digitale verden trenger ikke så mye plass, så det har passet meg. Nå nærmer der seg endelig ferdiggjøring av eget atelier i den gamle garasjen, og jeg kan igjen søle med akrylmaling, pastellkritt og kullstift. Når det gjelder foto, er interessen delt mellom sort/hvit og fargegrafikk. I fargegrafikken leter jeg etter spor i rust, for eksempel på gamle containere, gamle bilvrak eller jordbruksmaskiner. Gamle skipsverft er et eldorado for motiver som kan bli utgangspunkt for mine fargekrumspring. Jeg har også jobbet i flere år med fotocollage. Du finner her eksemplet «Bilpledd» som består av gamle bortsatte bilvrak. Bildet ble laget til vandreutstillingen «Det skjulte Telemark» i regi av Billedkunstnere i Telemark, (BiT). Collagen danner et utsnitt av et gammelt åklemønster, og ble printet på stoff i størrelse 160x130cm. Jeg ville sette fokus på alle disse bilvrakene som i årevis står gjemt bak låver, i busk og kratt. Vanskelig å ta farvel og sende en gammel sliter til opphugging\skafottet?

I collagen «Notodden Totem» ville jeg reise et minnesmerke\totem over den gamle bondekulturens møte med den første industrien. «Lampeteppe med vifte» er også et eksempel på collage. Der er utgangspunkter en 50 talls taklampe og en ventil fra et Hydrobygg. Jeg har også lagt inn en ny collage laget for print i 100 x 40 cm størrelse. Tittel er «Hofter fest» og utgangspunktet er et røntgenbilde. I den eneste pastellen på siden; «Mandalselva i januar» har jeg forsøkt å fange lyset og stemningen akkurat like etter sola har gått ned en iskald ettermiddag. Det kommer flere pasteller og malerier etter hvert.

UTSTILLINGER

Jeg har deltatt tre ganger på Sørlandsutstillingen på 70-tallet, og er innkjøpt av Telemark Fylkesbibliotek, Norsk kulturråd, Vest-Telemark Vgs. Avd. Seljord, Ulefoss Jernverk\ Cappelen, Corpus a.s og Hotel Maritime, Haugesund. Har siden 1998 deltatt på forskjellige gruppeutstillinger i regi av Billedkunstnere i Telemark\Bit, og Mandal Kunstforening, Seljord Kunstforening, Kviteseid Kunstforening og flere gallerier i Sør-Norge.

Jeg har siden 2015 stilt ut med andre billedkunstnere i Galleri Osebro i Porsgrunn, Farsund Kunstforening, Galleri Amare i Stavanger og Mandal Kunstforening.

Hadde også en 3 dagers utstilling i 2016 sammen med norske billedkunstnere i et København-galleri.

Galleri Blindramma i Ulefoss Samfunnshus var i 2016 lokale for min første separatutstilling med kun sort/hvit foto.

MEDLEMSKAP

Billedkunstnere i Telemark (BiT) og Norske Billedkunstnere (NBK)

UTDANNING

3årig grafisk design og kunstutdannelse, Stavanger.

1 år med kunstfaglig pedagogikk ved Høgskolen i Telemark, avd. Notodden.

Har jobbet i 23 år som grafisk designer og undervist i dette faget og uttrykkshistorie fram til 2014. Har også hatt noen år i kulturskolen og Tegning, form og farge på videregående skoler.

KONTAKT

Mobil: +47 48 11 76 30
E-post: kjellvidarandersen@gmail.com
Postadresse: Kjell Vidar Andersen, Åsjordvegen 17, 3812 Akkerhaugen
OBS: Du finner meg også på Facebook

Lese mer